Borkum
Borkum promenade

€ 54,00

Waddeneiland Borkum

Op 55 kilometer van het Oost-Friese vasteland ligt Borkum, een eiland in de Noordzee met een openzeeklimaat. Het eiland is een erkend kuuroord en charmant stadje met een rijk cultuuraanbod in één. Door de golfstroom heerst op het eiland een gematigd klimaat. Het ca. 26 km lange zandstrand nodigt uit tot wandelen langs de waterlijn of baden in de bewaakte strandzones. U kunt tochten te voet of op de fiets langs duinlandschappen maken of lekker flaneren op de promenade en genieten van de gezonde zeelucht.

Datum:

Opstapplaats en tijd:

Aantal personen:

 

Borkum heeft als kuuroord in de Noordzee een rijke traditie van behandeling van ademhalingsstoornissen en is sinds 1850 erkend als badplaats aan de Noordzee! Neem 308 treden en u hebt een wondermooi uitzicht over het eiland vanaf de "nieuwe vuurtoren". Uw dagindeling ziet er als volgt uit:

Wanneer iedereen is opgehaald rijden we met de bus naar de Eemshaven. Bij aankomst op Borkum staat een boemeltreintje voor ons klaar die ons vervolgens naar het centrum van Borkum brengt. Hier staan de gereserveerde fietsen al klaar. Iedereen kan zelf een route bepalen aan de hand van de kaart van Borkum (U kunt ter plaatse een fietskaart kopen). De schitterende natuurgebieden zijn plekken die u zeker gezien moeten hebben. Nadat de fietsen weer zijn ingeleverd brengt het treintje ons in de namiddag terug naar de veerboot die ons vervolgens weer naar de Eemshaven brengt.

Voor deze reis is een geldig reisdocument vereist!

Het opstapschema voor de reis naar het Waddeneiland Borkum is:

Opstapplaats Tijd
Emmer-Compascuum, Schomaker 06.50 uur
Emmen, NS-station 07.05 uur
Emmen, Hampshire hotel, busparkeerplaats Kerkhoflaan
(thv tankstation)
07.10 uur
Klazienaveen, Praxis aan de Mizar 07.30 uur
Wachtum, carpoolplaats 08.00 uur
Hoogeveen, Garage Lanting Reizen aan de Stephensonstraat          08.10 uur
Hoogeveen, NS-Station 08.15 uur

De kosten voor deze dagtocht bedragen € 54,00 per persoon. Dit is inclusief:

  • Reis per Lanting Reizen touringcar 
  • Retour overtocht met de veerboot
  • Transfer met het treintje van en naar het centrum
  • Fietshuur

Liever een elektrische fiets? Bel dan met Lanting Reizen via 0528-233000