Gepofte kastanjes
Kerstmarkt Munster

€ 24,50

Kerstmarkt Münster

De kerstmarkt van Münster, of 'Weihnachtsmarkt' zoals de Duitsers zeggen, is echt iets bijzonders. In de historische 'Altstadt' trekken de vijf verschillende kerstmarkten met ongeveer 280 stalletjes al jaren vele bezoekers. Deze kerstmarkten liggen slechts een paar minuten lopen van elkaar verwijderd. De prachtig versierde winkelstraten en pleinen zorgen ook overdag voor een echte kerststemming en als het 's avonds donker wordt verlichten duizenden lampjes de oude koopmanshuizen, kerken en de herenhuizen. Genieten!

Datum:

Opstapplaats en tijd:

Aantal personen:

 

Deze dagtocht is echt iets voor diegenen die ook een een keer op een koopavond willen winkelen. We rijden dus niet terug naar huis op het moment dat de duizenden lampjes van de schitterende feestverlichting in het centrum worden ontstoken. (We vertrekken dus ook pas rond de middag van uw opstapplaats).

Verreweg de grootste markt is die op de 'Platz der Westfälischen Friedens' die rondom het stadhuis is gesitueerd. Onder de blote hemel staan hier diverse stalletjes met allerlei typische kerstproducten. Ook de inwendige mens wordt hier niet vergeten. Daar zorgen de geur van gebrande amandelen, glühwein, punch, braadworst en halve haantjes wel voor.

Via de ook al feestelijk versierde Prinzipalmarkt kun je naar de andere kant van de markt lopen. Je wandelt dan door een bogengang langs het oude Gotische Raadhuis en historische koopmanshuizen. Je komt dan aan de Lichtermarkt St.Lamberti, aan de voet van de Lambertikerk vindt je kerststalletjes met blauwe puntdaken waar ook weer leuke kerstproducten te vinden zijn. Bij de Lambertikerk staat ook een vijftien meter hoge 'Lichterbaum'.

Ben je uitgekeken dan loop je door naar de 'Weihnachtsdorf am Kiepenkerl', midden op deze kerstmarkt staat ook een enorme kerstboom, de 4e kerstmarkt is de 'Adventsmarkt am Aegidiimarkt' en de laatste en nieuwste kerstmarkt is de Giebelhüüskesmarkt' de laatste is vooral leuk voor het jongere publiek. Rond de klok van twee komen we aan in Münster. Om acht uur 's-avonds vertrekken we vandaar.

Opstapplaats:                                Opstapplek:                                                                Opstaptijd:                             Uiterlijke Retourtijd:                    
       
Hoogeveen Garage Lanting Reizen, Stepsonstraat 8       11.15 uur 23.15 uur
Hoogeveen NS Station 11.25 uur 23.05 uur
Wachtum Carpoolplaats (langs de A37) 11.40 uur 22.50 uur
Emmen NS Station 12.10 uur 22.20 uur
Emmen Busparkeerplaats Kerkhoflaan (thv tankstation) 12.15 uur 22.15 uur
Klazienaveen Praxis, Mizar 12.30 uur 22.00 uur

De kosten voor deze dagtocht bedragen € 24,50 per persoon. Dit is inclusief busvervoer.