Vrijthof Maastricht
Kerstmanhuis Vrijthof

€ 130,00

2-Daagse Valkenburg en Maastricht

Bezoek de beste kerstbestemming van Europa en laat je meevoeren door de ondergrondse betovering in de grotten van Valkenburg. Honderden kraampjes, duizenden lichtjes, indrukwekkende zandsculpturen en meterslange miniatuurdorpjes maken de ondergrondse beleving onovertroffen. Magisch Maastricht staat in het teken van geven, delen & beleven. Magische momentjes beleven tijdens de Magische Lichtroute, pirouettes draaien op de schaatsbaan en shoppen op de kerstmarkt van het Vrijthof. Ga jij ook met ons mee?

Datum:

Opstapplaats en tijd:

Aantal personen:

 

Het hele stadje Valkenburg is in kerstsferen gehuld voor het onvervalste kerstgevoel en er is zoveel te doen! Bezoek bijvoorbeeld het dorp van de Kerstman, sjees van de rodelbaan ontdek de culinaire hapjeswandeling en op zaterdagavond laat je je verrassen door de absolute publieksfavoriet: de Kerstparade.

In de sfeervol verlichte mergelgangen van de Gemeentegrot in Valkenburg vind je de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Het eindeloze labyrint is tijdens Kerst omgetoverd tot een uitgebreide kerstmarkt voor de echte kerstliefhebber! Onder de kasteelruine van Valkenburg kronkelen eeuwenoude gangen van de Fluweelgrot. De kerstmarkt die elk jaar zijn kraampjes door de grotten verspreidt, maakt een bezoek aan deze knusse grot nog betovender. In MergelRijk vindt je een 30 meter lang, ondergronds diorama van miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden.

Tijdens Kerststad Valkenburg trekt op zaterdagavond een sprookjesachtige optocht 'Christmas Fairytales Parade', door de oude straatjes van het stadje. De historische kern vormt een spectaculair decor voor de lichtstoet met rijkelijk versierde praalwagens en groepen dansers in prachige kostuums. Op een speciaal voor Kerststad gecomponeerd kerstnummer is stil staan tijdens het kijken bijna onmogelijk. 

Wat maakt Maastricht dé plek voor een kerstmarktbezoek? Naast de prachtige stad, die je sowieso een keer gezien moet hebben, is dat absoluut de unieke sfeer, gecombineerd met een scala aan activiteiten met dat typische, Limburgse karakter. Het meest in het oog springende is uiteraard De Vrijthof, het meest bekende plein van Maastricht en omstreken. Hier is een indrukwekkende schaatsbaan gebouwd van maar liefst 1000 m2 waar je naar hartenlust je rondjes kunt schaatsen. Na het schaatsen kunt je op het plein terecht voor allerlei overheerlijke snacks en warme dranken. Als afsluiter kun je hier ook nog even in het 60 meter hoge reuzenrad stappen voor een adembenemend uitzicht over de verlichte stad. Op het Vrijthof kun je je absoluut de hele dag vermaken en dan heb je de rest van magisch Maastricht nog niet gezien.

Ook zeker een must see, weliswaar niet aan een specifieke locatie gebonden, zijn de activiteiten tijdens het Magisch Cultuur Festival. Je zult hier ongetwijfeld iets van meekrijgen als je in Maastricht bent. Want in verschillende cafeetjes, theaters en musea zijn tal van exposities en activiteiten te bewonderen. Duizenden lampjes verlichten de knusse straatjes.

Tijdens Magisch Maastricht is de historische binnenstad heel bijzonder verlicht. Bekijk bijvoorbeeld de kroonluchters op Plein 1992 en de Markt en volg het speciale lichtpan over de Maas via de Sint Servaasbrug en de 'Hoeg Brögk'. Bewonder ook zeker de lichtanimatie van de 200 mistletoes in de bomen op het Onze Lieve Vrouweplein. Door alle mooie verlichting worden de pleinen en straatjes met elkaar verbonden en draait alles om de gezellige kerstsfeer.

Opstapplaats:              Opstapplek:                                                                 Opstaptijd:        
     
Emmen Busparkeerplaats Kerhoflaan (thv tankstation)  08.30 uur
Klazienaveen Praxis aan de Mizar 08.45 uur
Wachtum Carpoolplaats 09.00 uur
Hoogeveen Garage Lanting Reizen, Stephensonstraat 8 09.15 uur
Meppel NS Station 09.40 uur

De kosten voor deze 2-daagse reis bedragen € 130,00 per persoon gebaseerd op een 2-persoonskamer

De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt € 65,00

 
Bij de reissom is inbegrepen:
  • vervoer per Lanting Reizen touringcar met airconditioning, koffiebar en toilet
  • 1 overnachting in het NH hotel in een gedeelde 2-persoonskamer met faciliteiten op basis van logies en ontbijtbuffet
  • citytax
  • entree Fluwelengrot in Valkenburg

U overnacht in:

NH hotel Maastricht****
Forum 110
6229 GV Maastricht
 
Het hotel is gelegen naast het expositiecentrum (MECC) en op 20 minuten lopen van het historische centrum van de stad. Het hotel heeft 275 comfortabele kamers van alle gemakken voorzien. De luxe gezondheidsclub heeft een sauna, solarium en een volledig uitgeruste fitnessruimte. Het hotel beschikt over 2 restaurants en 's avonds kunt u genieten in de bar van een drankje, een hapje of een heerlijke cocktail.