Bergpark Wilhelmshohe
Kassel
Warsteiner

Zesdaagse Sauerland

Het Sauerland heeft een zeer afwisselend landschap dat voor het grootste deel bestaat uit een middelgebergte met toppen tot ruim 800 meter en diepe dalen. Verder vinden we er uitgestrekte bossen, grazige weiden en heldere riviertjes.

Als voorbeeld hebben wij onderstaand reisprogramma voor u samengesteld. Als u een bepaald punt toe wilt voegen, weg wilt laten of juist een volledig ander reisprogramma wilt samenstellen, dan bent u hier natuurlijk helemaal vrij in.

Dag 1:
De eerste dag staat in het teken van reizen, tijdens de reis maken we een aantal stops om bijvoorbeeld koffie te drinken, de lunch te gebruiken of gewoon even de benen te strekken. Aan het eind van de middag komen we aan in het hotel.
 
Dag 2:
Na het ontbijt rijden we naar het dorpje Ramsbeck. Hier bezoeken we de plaatselijke mijn. U stapt in het treintje welke u over het smalspoor ongeveerd anderhalve kilometer de berg in brengt. Daar, onder de grond, krijgt u een uitgebreide rondleiding door de verlichte gangen van de voormalige mijn. Ervaren gidsen, meestal voormalige mijnwerkers, geven u veel informatie over het leven en het werk van de mijnwerkers. Boven de grond is er nog het nodige te zien van de machines en werktuigen die in deze mijn werden gebruikt.
Na de excusie rijden we terug naar het hotel waar de lunch wordt geserveerd. 's Middags laten we de bus staan en stapt u in de huifkar voor een rondrit door de omgeving.
 
Dag 3:
Vanochtend rijden we naar het kuuroord Melsungen. Het stadje heeft een zeer oude historische stadkern met vakwerkhuizen en een stadskerk uit 1425. De oude stenen brug over de rivier de Fulda is een bezoekje waard. Na de lunch bezoeken we Kassel. Het is een stad van parken en kastelen en wordt ook wel de stad van de Duitse sprookjes genoemd. De gebroeders Grimm lieten zich door deze fraaie omgeving inspireren. We bezoeken het herkenningsteken van de stad, het Hercules standbeeld in Bergpark Wilhelmshöhe. U ziet hoe het water ontspringt op het standbeeld om 14.30 uur en zich in 1 uur een weg baan door het park om te eindigen in de grote fontein.
 
Dag 4:
Na het ontbijt rijden we vervolgens via een mooie route naar Winterberg. We rijden naar de Kahler Asten, met ruim 840 met de hoogste berg van het Sauerland. De volgende bekende wintersportplaats is Willingen, bekend door het schansspringen. In deze omgeving gebruiken we ook de lunch. Na de lunch rijden we naar de Edersee waar we een boottocht over het stuwmeer maken. Met een lengte van 27 kilometer is dit een van de grootste stuwmeren van Europa. Indrukwekkend om te zien is de grote stuwdam. Via een mooie route rijden we terug naar het hotel.
 
Dag 5:
Vandaag gaan we in de ochtend naar Warstein, voor een bezoek aan de gelijknamige bierbrouwerij. Hier begint het bezoek met een film over de brouwerij en gaat u vervolgens in een treintje door de enorme fabriek. Uiteraard bent u ook in de gelegenheid om zelf een glaasje te proeven. Na de lunch rijden we naar het plaatsje Soest. Hier heeft u de gelegenheid om uw souvenirs te kopen, of gewoon even door het centrum te wandelen. Het centrum wordt gekenmerkt door de Dom, één van de mooiste van Duitsland. Via een mooie route rijden we terug naar het hotel.
 
Dag 6:
Na het ontbijt pakken we de koffers weer in de bus en nemen afscheid van de hotelmedewerkers. Met een stop onderweg komen we aan in Osnabrück waar u de lunch gebruikt. Nog even een wandeling door de stad of een terrasje pakken en daarna rijden we door richting Nederland, op de terugreis zullen we nog een stop maken voor een afscheidsdiner. Na het diner wordt u teruggebracht naar de uitstapplaatsen.

 

 

Voor deze reis zijn wij uitgegaan van een verblijf in een vier sterren hotel in het hart van de regio Hochsauerland, landelijk gelegen en aan de bosrand. Ontspan in de prachtige natuur met een wijds uitzicht over het 'land der duizend bergen'. Het hotel heeft een spa met een binnenzwembad, een sauna en een stoombad. De kamers zijn modern ingericht. Elke kamer heeft een televisie, een eigen badkamer en een balkon. Elke ochtend wordt er een uitgebreid ontbijt verzorgd en 's avonds wordt een goed verzorgd diner geserveerd.

Deze zesdaagse reis naar het Sauerland is al mogelijk vanaf € 450,00 per persoon.

Deze reis is inclusief:

  • Vervoer per luxe Lanting Reizen touringcar met airconditioning, DVD, bar en toilet
  • 5 Overnachtingen in een vier sterren hotel op basis van logies, ontbijt en diner
  • Afscheidsdiner op de laatste avond

Deze reis is exlusief:

  • Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Toeslag 1-persoons kamer
  • Entree's, huifkartocht, rondvaart
  • Lunches en drankjes bij de diners
  • Uitgaven van persoonlijke aard