Hamburg

€ 35,00

Kerstmarkt Hamburg

Met meer dan 15 kerstmarkten is 'Trendy Hamburg' zeker het bezoeken waard! De grootste markt is op het stedelijk plein in het centrum van de stad. Hoogtepunt van het Advent seizoen in Hamburg zijn de kerst optochten met historische koetsen op de vier zaterdagen voor kerst en de oprichting van de vijf traditionele verhalen schepen aan de Alster in de Ballindamm. U heeft ruimschoots de tijd om de stad en de vele kerstmarkten te ontdekken, zowel overdag als in het begin van de avond.

Datum:

Opstapplaats en tijd:

Aantal personen:

 
De kerstmarkt in Hamburg heeft een bijzondere traditionele kerstsfeer. Hier worden geen producten, zoals mobiele telefoonhoesjes op popcorn aangeboden. Traditie is hier belangrijk!
De afzonderlijke wegen worden elke versierd met thema's. Die Spielzeuggasse is de plek voor gezinnen met kinderen en de Naschgasse is dé plek voor liefhebbers van eten!
 
Historische Weihnachtsmarkt Rathausmarkt:
De grootste en bekendste kerstmarkt van Hamburg met nadruk op handwerk, veel Glühwein, veel Lebkuchen, veel boerenkool en een vliegende kerstmark die drie keer per dag langskomt. Tijdens de Adventssonnabenden (=zaterdagen voor de adventszondagen) komt hier de Weihnachtsparade langs.
 
Mönckenbergstraße en Apitalerstraße:
Grote kerstmarkt die bijna overloopt in de kerstmarkt bij het Rathaus en uit meerdere kleinere marktjes bestaat, o.a. met een 'Wald' bij het Thalia-Theater voor de deur. Op de hoek Mönckenbergstraße/Spitalerstraße staat elk jaar een constructie waarop het kerstverhaal uitgebeeld wordt.
 
Weißer Zauber an der Alster:
Aan de Binnenalster witte tenten en witte kerstversiering in plaats van hout. Op de Alster drijven de verlichte sprookjesschepen waar elk jaar een Eisprinzessin gekozen wordt en waar sprookjes voorgelezen worden. Ook hier komt de Weihnachtsparade voorbij.
 
Fleetinsel:
Je vindt de Fleetinselweihnachtsmarkt tussen de Rödingsmarkt en de Stadhausbrücke in geplet. Hij is vrij klein, ligt vrij rustig en heeft een maritiem thema, zeker een bezoekje waard.
 
Victorian Christmas Market:
'Victoriaanse kerstvrolijkheid ontmoet Europese Jugendstil'. Ofwel, stort je volledig in de kerstprullaria, Victoriaanse kostuums, carols en punch en scones.
 
De hierboven genoemde kerstmarkten zijn slechts een kleine greep uit de vele kerstmarkten die in de stad te vinden zijn.
 

 

Opstapplaats:                    Opstapplek:                     Opstaptijd:        Retourtijd:                  
       
Hoogeveen Garage Lanting Reizen, Stephensonstraat                   06.00 uur 01.00 uur
Hoogeveen NS-Station 06.10 uur 00.50 uur
Wachtum Carpool A37 06.30 uur 00.30 uur
Emmen Busparkeerplaats Kerkhoflaan (thv tankstation) 06.50 uur 00.10 uur
Klazienaveen Parkeerplaats Praxis, Mizar 07.00 uur 00.00 uur

We arriveren rond 11.00 uur in Hamburg en vertrekken rond 20.00 uur uit Hamburg

De kosten voor deze dagtocht bedragen: € 35,00 p.p.