Kasteeltuin Arcen
Monschau

Vijfdaagse Valkenburg

Verscholen tussen de mosgroene heuvels, in het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland, flonkert het mergelstadje Valkenburg met haar rijke toeristische traditie. Sinds 1833 is Valkenburg als toeristenplaats ontdekt. Het burchtachtige stationnetje lokte veel reizigers tot uitstappen. De reizigers ontdekten dan ook de indrukwekkende kasteelruine met veel natuurschoon in de nabije omgeving. Ontdek jij met ons de prachtige landschappen van Zuid Limburg en geniet van de Bourgonische gastvrijheid.

Ons verblijf in Valkenburg is gebasseerd op een drie-sterrenhotel aan de rand van Valkenburg, op loopafstand van het centrum. Bent u echter op zoek naar accomodatie die beter past bij uw groep, reisduur of budget? Wij adviseren u graag.

Dag 1
Op de heenreis maken we een stop in Arcen en brengen een bezoek aan de Kasteeltuinen. Tijdens een wandeling door het park kan genoten worden van geur en kleur in de tuinen, van de vele vijverpartijen en de prachtige uitzichten. Elke tuin biedt een nieuwe, groene ervaring en varieert in grootte en stijl. Het barokke Rosarium is met 10 gethematiseerde rozenkamers en meer dan 8.000 rozenstruiken het paradepaardje van het park. De subtropische kas Casa Verde is beplant met o.a. vijgenbomen, palmen en cactussen. Slenterend door het Bamboebos en de Oosterse Watertuin waan je je in Zuidoost Azië. De lunch wordt gebruikt in het restaurant van de Kasteeltuin, na de lunch wandel je nog even door de tuin en daarna zetten we de reis voort naar het hotel in Valkenburg.
 
Dag 2
Na het ontbijt vertrekt de bus via een mooie route naar Duitsland. We bezoeken Monschau een levendig stadje tussen de oude muren, een middeleeuws stadsbeeld met idyllische vakwerkhuisjes, nauwe steegjes en plaveisel van kinderhoofdjes. Monschau is cultureel middelpunt van de hele regio en een van de meest geliefde vakantie- en uitstapdoelen van de Eifel. Je kunt hier bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de glasblazerij of je stapt op het stadstreintje. Na de lunch in Monschau rijden we terug naar Nederland, in Maastricht maken we een rondvaart over de Maas en aan het eind van de middag keren we terug naar het hotel.
 
Dag 3
Na het ontbijt zal de chauffeur jou meenemen voor een rondrit door de omgeving van Valkenburg. Tijdens deze tocht ontdek je de oudste mergelgrot van Nederland, een spectaculaire belevingswereld. Je start met de rondleiding door de grot in een treintje, een gids vertelt over het ontstaan en de geschiedenis van de Gemeentegrot. Tijdens de tocht kom je langs muurschilderingen, plaquettes, beeldhouwkunst en schuilkelders uit de periode van de koude oorlog.
Tussen de middag staat de lunch in het hotel voor jou klaar en na de lunch krijg je de tijd om Valkenburg op eigen gelegenheid te verkennen.
 
Dag 4
Vandaag vertrekken we naar België. We bezoeken de 'Parel van de Ardennen', het plaatsje Spa. Spa is een fris, gezellig en lommerrijk stadje met amper tienduizend inwoners. Spa is de wereldhoofdstad van het minerale water. Engelsen, Amerikanen en Japanners hebben geen eigen woord om mineraal bronwater te beschrijven: zij noemen dit gewoon 'Spa' en zo is dit een begrip in de hele wereld geworden. In de middag brengen we ook een bezoek aan de bedevaatsplaats Banneaux. In 1933 verscheen de Heilige Maagd Maria tot acht keer aan het meisje Mariette Beco en stelde zich voor als de Maagd der Armen. Sindsdien komen jaarlijks ongeveer 600.000 pelgrims uit alle naties naar de Bron die door Maria werd voorbehouden "voor alle zieken uit alle naties". Op de terugreis naar Nederland maken we een stop in het kleinste stadje van België, Durbuy.
 
Dag 5
Na het ontbijt laden we de koffers weer in de bus en rijden we terug richting het noorden. Onderweg gebruiken we de lunch op de Veluwe. Na de lunch staat er een bezoek gepland aan de Beeldentuin en Zandsculpturen Festival in Garderen. Aan het eind van de middag zetten we de reis voort, maar we vergeten ook vandaag de inwendige mens niet, we maken nog 1 dinerstop voor we jou weer op jouw uitstapplaats afzetten.
 

Deze vijfdaagse reis naar Valkenburg is al mogelijk vanaf € 460,00 per persoon.

Dit is inclusief:

 • Vervoer per Lanting Reizen touringcar met airconditioning, video, bar en toilet.
 • De diensten van een ervaren en gediplomeerd lanting reizen chauffeur
 • Vier hotelovernactingen in een driesterrenhotel gebasseerd op het verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer met logies en half pension
 • Vijf lunches
 • Een 3-gangen afscheidsdiner
 • Entree kasteeltuinen in Arcen
 • Boottocht in Maastricht
 • Entree Gemeentegrot inclusief treinrit
 • Entree Zandsculpturen Festilval

Dit is exclusief:

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag 1-persoonskamer
 • Reis- en ongevallenverzekering