Keukenhof
Keukenhof
Keukenhof

€ 41,00

Keukenhof

In 1949 nam de toenmalige burgemeester van Lisse, Mr. W.J.H. Lambooy, samen met een tiental vooraanstaande bloembolkwekers het initiatief voor een jaarlijks terugkerende bloemententoonstelling in de openlucht. Al snel lieten ze hun oog vallen op Landgoed Keukenhof. Inmiddels is het aantal deelnemende bollenbedrijven van tien naar ruim 90 gegroeid, maar het karakter is onveranderd. Elk jaar worden de allerbeste en allermooiste bolbloemen van Nederland in de Keukenhof tentoongesteld. Ga ook met de bus naar de Keukenhof!

Datum:

Opstapplaats en tijd:

Niet op voorraad

De Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld. Tulpen, narcissen, hyacinten en nog veel meer soorten maken de Keukenhof tot een kleurrijk en heerlijk ruikend geheel. Een ongekende rijkdom aan bloemenpracht in eindeloze combinaties geplant. Het is daarom een uniek en wereldberoemde bezienswaardigheid. De bloemenkunstwerken komen goed tot recht in de zeven inspiratietuinen. Ook de bollenvelden rondom de Keukenhof zijn mooi om doorheen te rijden. De naam Keukenhof komt van de keuken van het kasteel van Jacoba van Beieren. Op de plek waar nu de Keukenhof ligt werden vroeger kruiden verzameld voor deze keuken. De Keukenhof maakt onderdeel uit van het omvangrijke landgoed van Slot Teylingen. Dit gebied heeft ongerepte bossen en prachtige duinen.

Om 16.30 uur vertrekken we met de bus vanaf de Keukenhof naar Noordwijk aan Zee. In dit charmante plaatsje heeft u tijd voor een vrije dinerstop. Noordwijk werd gesticht rond 1200 toen de eerste vissers zich in de duinen van Noordwijk vestigden. Tot de 19e eeuw is visserij de belangrijkste vorm van inkomsten gebleven. Een busreis naar de Keukenhof? Reserveer snel!

De kosten voor de Keukenhof met de bus bedragen € 41,00 per persoon. Dit is inclusief:
  • Busreis Keukenhof
  • Entree

Om 16.30 uur vertrekken we vanaf de Keukenhof. In Noordwijk aan Zee heeft u een vrije dinerstop. De kosten voor het diner zijn dan ook niet inbegrepen in de prijs.

Ook voor deze dagtocht hebben we verschillende opstappunten in Drenthe.

Opstapplaats Instaptijd
   
Emmercompascuum, Schomaker 06.50 uur
Emmen, Fletcher hotel, busparkeerplaats Kerkhoflaan
(thv tankstation)
07.15 uur
Klazienaveen, Parkeerplaats Praxis, Mizar 07.30 uur
Wachtum, carpoolplaats 08.00 uur
Hoogeveen, garage Lanting Reizen, Stephensonstraat 08.10 uur
Hoogeveen, NS-Station 08.15 uur
Meppel, NS-Station 08.40 uur