Parijs Eiffeltoren
Parijs Louvre

Vierdaagse Parijs

Parijs? De liefde, licht en mode. Drie woorden die perfect passen bij de vele gezichten van Parijs. Parijs heeft een ruim aanbod van bezienswaardigheden, een ruim assortiment aan voorstellingen en een unieke cultuur. Veel musea en andere bezienswaardigheden liggen aan de Seine, wat extra sfeer geeft aan de stad.

Tijdens onze reis naar Parijs verblijven we in een goed tweesterrenhotel in het centrum van Parijs. Het hotel beschikt over airconditioning, wifi, een bar en een 24-uurs snackservice. De kamers zijn comfortabel ingericht en hebben een groot bureau en een moderne badkamer.

Excursies

Lichtjestoer
Een rondrit kan natuurlijk niet ontbreken als u in Parijs bent. Tijdens de rondrit zien we onder andere de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Notre Dame en de Sacré Coeur.

Rondvaart
De rondvaart gaat over het beroemde Canal St. Martin. We varen langs verschillende highlights van de stad en maken kennis met Parijs vanaf het water.

LaFayette
Lafayette is waarschijnlijk het meest bekende warenhuis van Parijs. Als je goed wilt shoppen in Parijs, is dit een aanrader!

De Eiffeltoren
Wie kent de Eiffeltoren niet, het symbool van parijs. Het gevaarte werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1889. Tien jaar later waren er plannen de toren af te breken. Dat ging niet door omdat de atenne op de top belangrijk was voor de telegraafdienst. De eerste en tweede verdieping zijn per trap of lift te bereiken, de top is alleen per lift te bereiken. Op de eerste verdieping wordt met laserstralen aangegeven hoeveel de toren beweegt door de wind. Ook is er een restaurant. De tweede verdieping heeft een glazen vloer.

Het Louvre
Het imposante bouwwerk is het op twee na grootste museum ter wereld. Dagenlang kan er rondgedwaald worden zonder twee keer hetzelfde te zien. Het meest bekende stuk in het Louvre is natuurlijk de Mona Lisa.

Arc de Triomphe
Napoleon gaf in 1806 opdracht tot de bouw van de Arc de Triomphe ter ere van het Franse leger. In 1836 werd het pas afgebouwd. Na de Eerste Wereldoorlog marcheerde de zegevierende troepen door de Triomphe heen en werd een onbekende soldaat in zijn graf gelegd onder de boog.

De Sacré Coeur
Ondanks dat de buitenkant van de kerk omstreden is en de kerk zelfs suikertaart genoemd wordt omdat hij spierwit is. Is de binnenkant prachig. De beelden en mozaïeken maken een bezoek aan deze kerk absoluut de moeite waard. En als dat niet genoeg is, het is een prachtig uitzichtspunt want de kerk ligt op de heuvel Montmatre.

Notre Dame
In de Seine op het eilandje Ile de la Cite ligt de gotische kathedraal de Notre Dame. Bijna twee eeuw werd er gewerkt aan de kerk, maar de twee klokkentorens zijn nog altijd onvoltooid. Napoleon Bonaparte werd tot keizer gekroont in deze kerk. De Notre Dame is beroemd om de gebrandschilderde ramen. Veel van de ramen zijn echter replica’s, behalve het roosvenster met Jezus en Maria, geflankeerd door engelen. Op 15 april 2019 brak er in de avond tijdens restauratiewerkzaamheden een hevige brand uit, die zich vanuit het middenschip snel verspreidde.Het dak en de centrale torenspits (vieringtoren) stortten in. De rest van het gebouw, alsook een aantal belangrijke kunstschatten, kon nog worden gered.

Cimentiére Pére-Lachaise
Een begraafplaats staat vaak niet in een lijst met mooie, bijzondere bezienswaardigheden. Toch is deze begraafplaats een bezoek waard. Niet alleen om de vele beroemdheden die hier hun laatste rustplaats hebben, maar ook omdat het een prachtig park is.

Deze vierdaagse reis naar Parijs is al mogelijk vanaf € 160,- per persoon.

Deze reis is inclusief

  • Vervoer per touringcar van Lanting Reizen met airconditioning, video, bar en toilet.
  • Drie hotelovernachtingen in een tweesterrenhotel in een gedeelde tweepersoonskamer gebaseerd op logies en ontbijt 

Deze reis is exclusief

  • Reis- en ongevallenverzekering
  • Entreegelden en excursies
  • Lunches en diners