Kaasboerderij Orvelte

Middagtocht Drenthe

Niet op zoek naar een dagtocht maar meer iets van kortere duur? Wij maken ook graag uw ochtend, middag of avondtocht! Deze dagtocht is ook nog eens lekker dicht bij huis waardoor u nooit lang in de bus zit.

In de middag rijden we naar onze eerste bestemming van vandaag, De Drentse Hoeve. We worden ontvangen met twee kopjes koffie of thee met een plak krentenwegge. Vanuit het bezoekerscentrum hebben we uitzicht over de koeienstal. De boer geeft ons uitleg over de melkrobot, die volledig geautomatiseerd werkt. Zonder tussenkomst van de boeren melkt deze robot de koeien.

Kaasmakerij

Na de kijkboerderij vertrekken we naar het museumdorp van Drenthe, Orvelte. De monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, statige bomen, mooie tuinen, straten met kinderkopjes en klinkers, allemaal geven ze Orvelte een bijzondere sfeer. In Orvelte bezoeken we de kaasmakerij. Deze 100 jaar oude ambachtelijke kaasmakerij is nog meerdere malen per week in werking. Tijdens ons bezoek krijgen we een videopresentatie te zien over het proces van gras naar kaas. Tijdens de proeverij ontdekken we de smaak van de Orvelter Boerenkaas en de Orvelter Kruidenkaas. In het kleine museum zien we hoe boter en kaas werd gemaakt. 

Diner

Na ons bezoek aan Orvelte rijden we naar ons dineradres waar we gebruik maken van een goed verzorgd driegangendiner. Vervolgens rijden we via een mooie route retour naar ons opstappunt

Deze dagtocht is al mogelijk vanaf € 35,- per persoon. Dit is inclusief:

  • Twee kopjes koffie met krentenwegge
  • Entree en uitleg biologische boerderij
  • Entree kaasmuseum + kaasproeverij
  • Driegangendiner         

 

Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen gebaseerd op een volle touringcar van 50 personen. Houdt u er rekening mee dat factoren als de vertrekplaats, de tijden, het aantal personen en de reisdatum invloed kunnen hebben op de prijs. Wij maken graag een offerte gebaseerd op uw wensen.