Klifrak
Us Heit
Us Heit
Kaasboerderij Nylander
Kaasboerderij Nylander

Friesland

Een dagtocht naar Friesland! Tegen 10 uur komen we aan in Workum. We bezoeken de kaasboerderij de Nylander waar we het hele proces van verse koemelk tot romige kaas volgen. We kijken naar een film over het productieproces en nemen een kijkje in de kaasmakerij en het pakhuis. Bekijk het programma voor meer informatie.

Na het bezoek aan de kaasboerderij stappen we in Koudum aan boord van de nostalgische rondvaartboot de Klifrak. We maken een mooie tocht over Fluessen, een van de mooiste meren van Friesland. Tijdens de rondvaart maken we gebruik van een goed verzorgde koffietafel. De kapitein zal ons allerlei interesante feitjes vertellen. 

Us Heit

Na de rondvaart bezoeken we de bierbrouwerij Us Heit. Tijdens een rondleiding door deze brouwerij en stokerij leren we meer over de geschiedenis van bier en het bouwproces van bier ten opzichte van het verleden en nu. In de whiskystokerij leren we meer over de geheimen van het stoken van whiskey. Een drankje kan natuurlijk niet ontbreken. Ook bezoeken we het museumdorp Allingawier. In het museumdorp is van alles te zien. Zo is er een kerkje met wisselende exposities, in de bakkerij proef je drabbelkoeken, volgens eeuwenoud recept gebakken. Ook is er een smederij, een stropershut en een brandweerhuis. Tijdens de terugreis maken we een stop voor het diner.

Deze dagtocht is al mogelijk vanaf € 80,- per persoon. Dit is inclusief:

 

  • Vervoer per Lanting Reizen touringcar
  • Koffieontvangst bij de kaasboerderij
  • Entree, film en een kaasproeverij
  • Rondvaart
  • Koffietafel aan boord van de Klifrak
  • Rondleiding door bierbrouwerij Us Heit met een consumptie
  • Driegangen diner restaurant de Drie Kalkovens

 

Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen gebaseerd op een volle touringcar van 50 personen. Houdt u er rekening mee dat factoren als de vertrekplaats, de tijden, het aantal personen en de reisdatum invloed kunnen hebben op de prijs. Wij maken graag een offerte gebaseerd op uw wensen.