Weg Engeland

Driedaagse York

York, een van de mooiste historische steden van Engeland. 2000 jaar geschiedenis geeft de stad een romantische sfeer. York vandaag de dag is een stad die het historisch verleden perfect weet te combineren met het heden. Restaurants, winkels en bars zijn er in overvloed. Naast de gezelligheid biedt York ook veel attracties. Het grootste spoorwegmuseum ter wereld, de gotische kathedraal en de Vikingstad Jorvic zijn daar slechts een paar voorbeelden van.

In de avond vertrekt de boot vanaf de haven in Rotterdam. De ferries van P&O zijn voorzien van mooie lounges, shops, restaurants en een bioscoop. Maar ook relaxruimtes en voorzieningen voor de kleintjes. ’s Avonds kunt u gebruik maken van het zeer uitgebreide dinerbuffet aan boord. We verblijven aan boord in een comfortabele tweepersoons binnencabine. 

Lanting Reizen verzorgt het vervoer vanaf uw opstappunt naar Rotterdam graag. Wilt u overdag ook graag een programma samenstellen, bijvoorbeeld een rondrit door de haven van Rotterdam, ook dat regelen wij graag voor u. De haven van Rotterdam behoort tot een van de grootste en belangrijkste havens ter wereld. De stadstour onder leiding van een deskundige gids gaat langs bijzonder plekken. Contrastrijk Rotterdam. De gidsen zijn liefhebbers in hart en nieren en weten hun originele verhaal altijd op een leuke en leerzame manier te brengen. We rijden onder andere langs het volledig vernieuwde Centraal Station. We leren de stad kennen in historisch en architectonisch perspectief. Natuurlijk ontbreken de kubuswoningen en de Erasmusbrug niet.

In de ochtend komen we aan in York. Na het uitgebreide ontbijtbuffet vertrekken we per touringcar naar York. Het bijzonder mooie oude stadscentrum maakt dat het lijkt alsof je een openluchtmuseum binnenstapt. Door de vele straatjes kun je vele uren ronddwalen. Met als grote blikvanger de grootste kathedraal van Noord-Europa, de York Minster. York vindt iedereen leuk. Van jong tot oud. Je vindt er veel cultuur en mode, leuke winkels, gezellige tearooms, leuke attracties, boetiekjes, bijzondere musea en stijlvolle restaurants.

Aan het eind van de middag brengt de touringcar u weer terug naar de ferry in Hull. Aan boord maken we wederom gebruik van het uitgebreide dinerbuffet. De volgende ochtend komen we aan in de Rotterdamse haven. Afhankelijk van de wensen van de groep rijden we terug naar het opstappunt, of gaan naar een andere activiteit, bijvoorbeeld een bezoek aan de stad Amsterdam, een museum, een attractiepark of bijvoorbeeld Bronkhorst. In Bronkhorst staat het Dickensmuseum. Door Scrooge worden we rondgeleid door het museum. In de middag heeft u tijd heerlijk door het toeristische plaatsje te slenteren. Halverwege de middag vertrekken we terug naar huis.

York staat bol van de vele bezienswaardigheden. Wij hebben een kleine selectie voor u gemaakt:

een bezoek aan York Minster, de grootste gotische kathedraal ten noorden van de Alpen, spreekt natuurlijk vanzelf. Maar ook het Jorvik Viking Centre mag u niet missen: een bekroonde attractie die u meevoert naar een Vikingendorpje van 1000 jaar geleden. Leuk voor iedereen is het National Railway Museum: de mooiste verzameling treinen ter wereld die bovendien bijna altijd gratis toegankelijk is. Of een wandeling over de best bewaarde stadsmuren van heel Engeland

Shoppen
Shopliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Leuk in York zijn de vele bijzondere en kleine ambachtelijke winkeltjes: fudgemakerijen, tea companies, boekenwinkels en antiquairs. Uiteraard vind je in York ook de bekende zaken zoals Marks and Spencer, Fenwick en Mulberry en andere leuke shops waar je ‘High Street Fashion’ tegenkomt. En tussen de middag een publunch of the Afternoon Tea bij Betty’s.

Deze driedaagse reis is al mogelijk vanaf € 185,- per persoon. Dit is inclusief: 

  • Vervoer per luxe touringcar
  • 2 overnachtingen op basis van logies, ontbijt en diner op de Ferriecruise
  • Entertainment aan boord

Deze reis is exclusief

  • Niet genoemde maaltijden
  • Reis- en annuleringsverzekering