Berlijn
Berlijn
Berlijn

Driedaagse Berlijn

Berlijn heeft een prachtig assortiment aan musea en bezienswaardigheden. Het contrast tussen het verleden en heden is nergens zo indrukwekkend als in Berlijn. Naast de vele bezienswaardigheden is Berlijn ook een mooie stad om te winkelen, culinair te genieten, uit te gaan of te genieten in een van de mooiste parken die Berlijn rijk is.

De ruime keuze aan bezienswaardigheden en activiteiten maken Berlijn een perfecte locatie voor een stedentrip. Lanting Reizen regelt ook graag uw bezienswaardigheden in Berlijn. We hebben een aantal bezienswaardigheden op een rijtje gezet. 

Berlijnse muur
Berlijn is bekend om de Berlijnse muur. De restanten van een vreselijk verleden. De 3.6 meter hoge en ruim 45 kilometer lange muur tussen West- en Oost-Berlijn. Na de val van de muur in 1989 is de muur bijna helemaal gesloopt, maar op sommige plekken in de stad staat nog en klein stukje. Het meest indrukwekkende is de muur bij de East Side Gallery.

Brandenburger Tor en Unter den Linden
De Brandenbuger Tor wordt gezien als toegangspoort van de stad. In De DDR-tijd stond de Brandenburger Tor in het niemandsland rond de muur. Doordat er geen auto’s mogen komen is het een geliefd ontmoetingspunt bij veel inwoners van Berlijn. Unter den Linden is een prachtige weg met vele statige gebouwen zoals het Adlon hotel en de Alte Bibliothek.

De Kurfürstendamm
De Kurfürstendamm is de winkelstraat van Berlijn. Brede trottoirs, schaduwrijke bomen, prachtige architectuur en winkels. Heel veel winkels. De Boulevard is 3,5 kilometer lang. Een garantie voor veel winkelplezier.

Potsdamer Platz
Jarenlang bood het Potsdamer Platz een trieste aanblik. Het stuk niemandsland waar vroeger de muur overheen liep was platgebombardeerd en braakliggend. Met de wederopbouw van Berlijn is hier futuristische nieuwbouw neer gezet, wat de Potstdamer Platz een van de mooiste uitgaansbuurten van Berlijn maakt. De gebouwen rond het plein hebben een opvallende architectuur en het staat er bol van theaters, winkels, bioscopen en restaurants.

Slot Charlottenburg
Het slot is het grootste kasteel van Berlijn. Naast de prachtige zalen in het paleis, is het park ook meer dan de moeite waard. Het oorspronkelijke paleis dateert uit de zeventiende eeuw maar raakte zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd herstelt tot het paleis dat het nu is.

Checkpoint Charlie
Tijdens de oorlog waren er slechts enkele plekken in berlijn waar je tussen Oost- en West-Berlijn kon reizen. Het oorspronkelijk wachtershuisje tussen de Amerikaanse en Russische zone is verdwenen, plaats gemaakt voor een replica. Bij een bezoek aan het wachtershuisje hoort ook een bezoek aan het Mauermuseum, een museum dat gewijd is aan de muur.

Holocaust gedenkteken
Het gedenkteken beslaat een oppervlakte van maar liefst 19.000 m2. De ruim 2700 betonblokken variëren in hoogte van 20 centimeter tot 4,5 meter. Peter Eisenmann, de ontwerper, wilde symbolisch het gevoel van de Joden tijdens het nazi-regime uitdrukken, desoriëntatie en isolement.

Voor deze reis zijn wij uitgegaan van een verblijf in een viersterrenhotel met een centrale ligging en diverse faciliteiten zoals een receptie, bar, restaurant en lift. De kamers zijn voorzien van een flatscreen, minibar, internet tegen betaling en badkamer met douche of bad. Bent u echter op zoek naar een accommodatie die meer past bij uw budget, groep of reisduur? Wij stellen graag de reis samen volledig naar uw wensen.

Deze driedaagse naar Berlijn is al mogelijk vanaf € 145,- per persoon. Dit is inclusief:

Dit is inclusief:

  • Vervoer per Lanting Reizen touringcar met airconditioning, video, bar en toilet.
  • Twee overnachtingen in een viersterrenhotel op een centraal gelegen locatie op basis van logies en ontbijt

De reissom is exclusief

  • toeslag 1-persoonskamer
  • Lunches tijdens de reis
  • Diners tijdens de reis
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Excursies en entreegelden. Wij stellen graag een volledig programma voor u samen.