Brugge
Brugge
Brugge

Driedaagse Brugge

Brugge is een van de mooiste steden van Europa. Niet voor niets staat de prachtige binnenstad sinds 200 op de UNESCO werelderfgoedlijst. De hele binnenstad is historisch, tussen de kronkelende steegjes en paden lijkt het alsof je in de middeleeuwen bent. Naast de prachtige uitstraling van de stad zijn er ook een tal aan musea. Over de geschiedenis, maar ook over de hedendaagse cultuur.

De hele binnenstad van Brussel is een bezienswaardigheid op zich. We hebben een aantal highlights op een rijtje gezet. 

Begijnhof
In het Begijnhof is het vrijwel altijd druk. Het Begijnhof laat zien hoe de bewoners vroeger leefden. Nu wonen er nonnen. Naast het Begijnhof ligt het Minnewater. De Bruggelingen laten hier nog steeds voor straf zwanen rondzwemmen.


Heilige Bloedbasiliek
De basiliek is gebouwd bovenop een eerdere kerk uit de 12e eeuw. De Heilige Bloedbasiliek is wereldberoemd om een stukje stof met het Heilige Bloed van Jezus. Elk jaar op Hemelvaartsdag wordt dit in een processie rondgedragen.


Groeningemuseum
Het museum voor Schone Kunsten is een must voor kunstliefhebbers. Een compleet overzicht van Nederlandse en Belgische schilderkunst is in dit museum te bewonderen.

Gruuthusemuseum
Het stedelijk museum voor oudheidkunde is ondergebracht in een schitterend gotisch stadspaleis. Vrieger verbleven de heren van Gruuthuse hier. De weelderige inrichting geeft een beeld van hoe het moet zijn geweest.

Kant
Brugge staat bekend om de kantnijverheid. In het kantcentrum kunt u zelf ook de beginselen leren van het maken van kant.

Historisch Brugge
Brugge zelf staat bekend om zijn historische uitstraling. Het is een mooie stad om doorheen te wandelen, maar via een rondvaartboot of via paard en wagen krijgt u een nog beter beeld van Brugge. Vergeet zeker de stadspoorten niet. Van de zeven oorspronkelijke stadspoorten zijn er nog vier bewaard gebleven. Ook de windmolens zijn een aanrader. Op de Kruisvest staan er nog vier, waarvan twee nog altijd werkzaam zijn als graanmolen.

Stadshuis
Het duurde maar liefst 55 jaar voordat het gotische stadshuis afgebouwd was. Het imposante gebouw is absoluut een bezoek waard. Bezoek bijvoorbeeld eens de Pronkkamer in de Schepenzaal waar een mooi bewerkt houten hangwelf nog altijd te zien is.

Ons verblijf in Brugge is gebaseerd op het verblijf in een driesterrenhotel op een centrale locatie in Brugge. Het hotel heeft diverse faciliteiten als een lift, receptie en restaurant. Alle kamers zijn voor zien van de gebruikelijke gemakken. Bent u echter op zoek naar een accommodatie die beter past bij uw groep, reisduur of budget? Wij adviseren u graag.

Deze driedaagse reis naar Brugge is al mogelijk vanaf € 125,- per persoon.

Dit is inclusief:

  • Vervoer per Lanting Reizen touringcar met airconditioning, video, bar en toilet.
  • De diensten van een ervaren en gediplomeerd lanting reizen chauffeur
  • Twee hotelovernactingen in een driesterrenhotel gebasseerd op het verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer met logies en ontbijt

Dit is exclusief:

  • Uitgaven van persoonlijke aard
  • Toeslag 1-persoonskamer
  • Reis- en ongevallenverzekering
  • Entreegelden

Vanzelfsprekend regelen wij ook graag de entreegelden, lunches en diners.