Duitsland bergweg

Zesdaagse Sonthofen

Sonthofen ligt in het Beierse Allgäuer Alpen. Een fascinerende streek met de meest zuidelijk gelegen stad van Duitsland. Sonthofen zelf heeft veel te bieden, maar ook de omgeving heeft tal van bezienswaardigheden en excursies. En omdat we zo dicht bij de Oostenrijkse grens zitten is zelfs Oostenrijk een prachtige uitvalbasis.

Als voorbeeld hebben wij dit reisprogramma voor u samengesteld. Als u bepaalde punten toe wilt voegen, weg wilt laten of juist een volledig ander reisprogramma wilt samenstellen, dan bent u hier natuurlijk helemaal vrij in.

Dag 1
De eerste dag staat in het teken van Reizen. We vertrekken vroeg in de ochtend naar Sonthofen.

Dag 2
Vandaag maken we een tocht langs de kastelen van Koning Ludwig 2. Linderhof is ons startpunt, dat we tijdens de rondleiding van binnen bekijken. Na de lunch bezoeken we Wies, waar de mooie pelgrimskerk de Wieskirche te zien is. Het gebouw heeft prachtige barok- en rococoversieringen. Vanuit de Wieskirche rijden we naar het wereldberoemde sprookjesslot Neuschwanstein.  Linderhof is een barok slot met een prachtig park en het kleinste kasteel dat Koning Ludwig liet bouwen. Linderhof was voor de koning zijn lievelingsverblijf. Het meest bekende kasteel van Koning Ludwig is misschien wel Slot Neuschwanstein. Een sprookjesachtig kasteel bovenop een berg. Na de dood van de koning in 1886 werden de bouwactiviteiten aan het slot stilgelegd. Het geld was al lang op. Nog steeds is het kasteel nog niet af.

Dag 3.
Na het ontbijt rijden we het Kleinwalsertal in. Eigenlijk is dit gebied Oostenrijks grondgebied, maar vroeger was zelfs de Duitse Mark er wettig betaalmiddel. Het is met de auto alleen via Duitsland bereikbaar. We maken een wandeling door de nauwe rotswanden van de Breitachklamm. Na de lunch staat een bezoek aan Oberstdorf op het programma. Over een deel van de Duitse Alpenstrasse bereiken we dit door fraaie bergketens omringde wintersportplaatsje. U kunt hier met een lift naar de top van de Nebelhorn. Een plek met een prachtig uitzicht.

Dag 4
Vandaag maken we de vijf-passentocht in Duitsland en Oostenrijk. We zien prachtige uitzichten. Via de Riedbergpas, de Arlbergpas en de Flexenpas bereiken we het mondaine Lech, dat bekend is als wintersportplaats van de Koninklijke familie. De terugweg gaat over de Gaichtpas en de 1200 meter hoge pas de Oberjoch.

Dag 5
Wangen is een gezellig middeleeuws stadje. In de ochtend kunnen we hier rondwandelen, de vele winkeltjes en gezellige terrasjes bezoeken. Na de lunch maken we een tocht met de paardenkoets.


Dag 6
Na een vroeg ontbijt vertrekken we richting huis. Onderweg maken we een stop voor de lunch en voor het diner.

Deze zesdaagse reis naar Sonthofen is al mogelijk vanaf € 485,- per persoon.

Dit is inclusief:

  • Vervoer per touringcar met airconditioning, video en toilet. Eventueel kunnen wij ook een bar met koffie, thee, frisdrank, bier en wijn voor u regelen.
  • 5 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
  • De diensten van een ervaren chauffeur van Lanting Reizen

Deze reis is exclusief

  • Overige maaltijden
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Excursies
  • Toeslagen 1-persoonskamer

 

Door onze jarenlange ervaring hebben wij een uitgebreid accommodatiepakket samengesteld. Of u nu op zoek bent naar een pension, jeugdherberg, luxe hotel of groepsaccommodaties, naar een plek midden in het centrum, een plek midden in de natuur of vlakbij een bezienswaardigheid, wij weten de juiste verblijfsaccommodatie, passend voor uw groep, te vinden. Deze reis is gebaseerd op het verblijf in een driesterrenhotel met receptie, ontbijtzaal, restaurant, terras, bar en lift. De kamer beschikt over een telefoon en tv. De badkamer is voorzien van een bad of douche en toilet. De meeste kamers hebben een balkon.