Keulen Dom
Dom van Keulen

Driedaagse Keulen

De Dom is ongetwijfeld het symbool van Keulen. Ook de Romeinse invloeden zijn nog duidelijk merkbaar. Er is een groot aanbod aan musea, naast de kunstmusea zijn het eu de cologne museum en het chocolademuseum absoluut de moeite waard.

Keulen staat natuurlijk bekend om de Dom. Maar Keulen heeft veel meer bezienswaardigheden! Een overzicht:

Chocolademuseum
Het chocolademuseum, gebouwd in de vorm van een groot schip, is een trekpleister voor vele toeristen.  Het museum bestaat uit drie delen en geeft je een reis door de 3000-jarige geschiedenis van chocolade. Er wordt beschreven hoe cacao wordt verbouwd en hoe pralines daadwerkelijk gemaakt worden.

De Dom van Keulen
De Dom steekt met kop en schouders boven de stad Keulen uit. De kathedraal heeft vele prachtige glas-in-lood ramen daterend uit de 14e en 16e eeuw. De bouw starte in 1248 en duurde ruim 632 jaar.

Altstadt
De Altststad is het meest historische gedeelte van Keulen en ook het mooiste deel van de stad. Rondom de dom is een voetgangersgebied met veel winkels, terrasjes en restaurants. De straatjes zijn met keien geplaveid en geven een extra historisch gevoel.

Rathaus
Het stadshuis heeft een prachtige historische uitstraling, de torens zijn gebouwd in 1407. Het stadshuis bestaat uit drie delen, het daadwerkelijke gemeentehuis, het Spaans gebouw en de Pretorium, ruïnes met resten van Romeinse gebouwen.

Farina Haus
Eu de Cologne, wat in het Frans Keuls water betekend, ruikt volgens de maker zelf als een Italiaanse voorjaarsmorgen na regen. Het sterke reukwater komt oorspronkelijk uit Keulen. De cijfers 4711 die vaak op de flesjes staan, komen van de plaats waar het gemaakt is, de Glockengasse 4711. Tegenwoordig zit er in dit pand een parfumerie en een museum.

Tijdens ons bezoek aan Keulen verblijven we in een driesterrenhotel centraal gelegen in Keulen. Het hotel beschikt over allerlei faciliteiten als een restaurant, bar, lounge en receptie. Alle kamers zijn comfortabel ingericht met de gebruikelijke gemakken. Op zoek naar een accommodatie die beter past bij uw budget, groep of reisduur? Door onze jarenlange ervaring hebben wij vele contacten en leuke adressen verzameld. Wij adviseren u graag.

Deze driedaagse reis naar Keulen is al mogelijk vanaf € 120,- per persoon.

Deze reis is inclusief:

  • Vervoer per touringcar van Lanting Reizen met airconditioning, toilet, video en bar.
  • 2 hotelovernachtingen in een driesterrenhotel gebaseerd op het verblijf in een gedeelde tweepersoonskamer met logies en ontbijt.

Deze reis is exclusief:

  • Reis- en ongevallenverzekering
  • Toeslagen
  • Excursies en entreegelden
  • Lunches en diners