Berentzen
Meyer Werft
Meyer Werft

Duitse Emsland

Het Duitse Emsland. Net over de grens, maar een compleet andere wereld! Met steden als Papenburg, Emsb├╝ren en Twist is hier altijd genoeg te zien en te beleven. Tijdens deze dagtocht bezoeken we onder andere de Meyer Werft, een van de grootste scheepswerven ter wereld.

We vertrekken vroeg in de ochtend naar onze eerste bestemming, Papenburg. In Wirthaus am Zeitspeicher ontvangen we twee kopjes koffie met gebak waarna we kennis maken met onze gids. We brengen een bezoek aan de bekendste Werf van Europa, de Meyer werft. De scheepswerf heeft een traditie van meer dan 200 jaar. Vroeger bouwde men er zeilschepen, maar die worden er nu niet meer gebouwd, daarvoor in de plaats wel reusachtige luxueuze cruiseschepen met een lengte van wel 300 meter. 

Papenburg

In Gasthof Tepe maken we tussen de middag gebruik van een koffietafel. Na de lunch hebben we de mogelijkheid de stad Papenburg te verkennen. Veel gebouwen brengen herinneringen over de turfwinning en scheepvaart naar boven. Veel kanalen met opklap- en draaibruggen geven Papenburg een bijzondere sfeer. 

Berentzen Brennerei

Na ons bezoek aan Papenburg brengen we een bezoek aan Haselünne en wel aan de Berentzen Brennerei. We worden niet alleen rondgeleid door de zeer oude gebouwen (de oudste van Nord-Rhein Westfalen) zoals de Burgmanshof en de ridderzaal, maar ook door de fabriek waarbij we uitleg krijgen over de productie van Apfelkorn. Net over de grens bij Emmen maken we gebruik van het diner.

Deze dagtocht is al mogelijk vanaf € 62,- per persoon. Dit is inclusief:

  • Vervoer per Lanting Reizen touringcar
  • Twee koppen koffie of thee met gebak
  • Rondleiding in de Meyer Werft
  • Koffietafel
  • Entree Berentzen Brennerei
  • Driegangendiner