Verloren voorwerpen

Met enige regelmaat worden in onze touringcars voorwerpen gevonden. Wij willen deze voorwerpen graag bij de eigenaar terugbezorgen. Bent u tijdens uw reis een voorwerp verloren? Vul dan dit formulier zo gedetailleerd mogelijk in. Als wij uw voorwerp hebben gevonden nemen wij contact met u op.

Registratie

Alle gevonden voorwerpen worden geregistreerd op datum van vinden en nummer van de bus waarin het gevonden is. Na registratie proberen wij de rechtmatige eigenaar te achterhalen. Waardedocumenten als paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen worden, wanneer wij de klant niet op korte termijn rechtstreeks kunnen bereiken, naar de afdeling gevonden voorwerpen van de gemeente Hoogeveen gebracht (telefoon: 0528-291361). De gemeente Hoogeveen stuurt het document vervolgens terug naar de gemeente van uitgifte. Gevonden college- of bankpasjes worden, indien er een retour adres te achterhalen is, teruggestuurd naar de desbetreffende instelling.

Gevonden Voorwerpen

Gevonden voorwerpen met een waarde van minder dan € 450,- bewaart Lanting reizen drie maanden. Na deze bewaarperiode worden de goederen vernietigd of aan een goed doel geschonken. Gevonden voorwerpen met een waarde van meer dan € 450,- worden na drie maanden door ons naar de afdeling gevonden voorwerpen van de gemeente Hoogeveen gebracht. De gemeente Hoogeveen is wettelijk verplicht de voorwerpen dan nog 9 maanden te bewaren.

Ophalen of Versturen

Gevonden voorwerpen kunt u ophalen in ons kantoor te Hoogeveen. Neem wel even contact met ons op of het voorwerp ook daadwerkelijk gevonden is. Het eigendom kan ook toegestuurd worden, de verzendkosten zijn voor eigen rekening.